Danny van Tooren

"Ik ben Danny, 29 jaar oud en ik heb de opleiding HBO Bedrijfseconomie gevolgd. Ik ben een aantal jaar geleden bij Welkoop gestart in de rol van Medewerker Facturen & Doorbelastingen. Toen ik bij Welkoop begon, bestonden mijn werkzaamheden uit het verwerken van facturen, het aanbieden van pakbonnen, de factuur controle voor de winkels en het verwerken van de banktransacties. Mijn takenpakket is in de loop der jaren flink uitgebreid, omdat ik me graag verder wil ontwikkelen. Zo controleer ik alle betalingen en incasso's en doe ik elk kwartaal de Btw-aangifte, maar ga ik ook in gesprek over budgetten met de afdelingsmanagers van het Servicekantoor."

Verwerken, coderen en in gesprek.

“Samen met mijn collega's verwerk ik alle facturen die vanuit het Servicekantoor worden aangestuurd voor Welkoop Retail en monitor de grootboekrekening. Daarnaast voer ik gesprekken met verschillende afdelingen als het gaat om de afdelingsbudgetten. We bespreken waar we staan, waar we naar toe willen en of we uit komen met het afgegeven budget. Ik weet wat er speelt en welke projecten er lopen. Waarom het ene project duurder is uitgevallen of waarom er bijvoorbeeld toch geïnvesteerd moet worden. Dat zijn allemaal leuke vraagstukken die ik graag bespreek. Deze gesprekken voer ik nog niet zo heel lang, maar ik mag steeds meer het voortouw nemen. Ik vind het soms nog spannend, maar vooral heel leuk."

"Ik maak impact door de afdelingsmanagers van de juiste informatie te voorzien. Zo help ik om onze doelstellingen te behalen."

Onze cultuurwaarden.

Samen winnen.

Ondanks de groei van Welkoop, blijft het menselijke aspect als een huis staan. Een mooi voorbeeld is het afronden van de accountantsverklaring van vorig jaar. We hebben hier samen bij stilgestaan in de kantine met een lekker taartje en mooie woorden. Ik ben dan echt trots op ons team. 

Elke dag beter.

De ontwikkeling binnen Welkoop gaat hard en dat vind ik het allerleukste. Grote projecten volgen elkaar in hoog tempo op. Als je ziet hoe snel we ontwikkelen en waar we vandaan komen, dan is het mooi om daar een bijdrage aan te leveren. In ons team blijven we zoeken naar verklaringen om te leren, waar nodig bij te sturen en beter te worden. 

Met plezier.

Dit merk je overal. Op ons Servicekantoor maar ook als je weer eens terug bent in de winkels, bijvoorbeeld tijdens de VIP-koopavonden. Dan werken alle medewerkers van het Servicekantoor een avond mee in de winkels. Het maakt niet uit in welke winkel je dan bent, de Welkoop cultuur is voelbaar. 

Flinke processen monitoren.

"Een van de afdelingen waar ik me op focus is de afdeling Logistiek. Dit is onze dagelijkse operatie waardoor extra monitoring superbelangrijk is. Je kan je voorstellen, er komt elke dag vracht binnen in ons Distributiecentrum. Dat wordt verzameld en ook weer uitgestuurd naar onze winkels. 
Daar hebben we drie stromingen in zitten: we hebben een rechtstreekse levering, crossdock en (de grootste stroom) de DC stroom. 
Van al die stromingen krijgen we facturen. Valt een factuur buiten de foutmarge? Dan ga ik in gesprek met mijn collega's van de afdeling Category Management. We zijn continu in gesprek met collega's van andere afdelingen om alles soepel te laten verlopen.

Uitdagende projecten.

"Het afgelopen jaar zijn we druk bezig geweest met een systeemverandering. We stappen over naar een nieuwe versie en dat heeft best wel wat voeten in aarde. Met consultants schreven we testscenario's die we later ook zelf testten. Samen met een collega was ik verantwoordelijk voor het administratieve gedeelte. 

Een andere mooi doorlopend project is de ombouw van winkels naar onze Nieuwe Formule Standaard (NFS). Ook daar ben ik nauw bij betrokken. Aan zo'n ombouw zijn natuurlijk veel kosten verbonden en het is belangrijk om continu te monitoren of we nog binnen budget blijven".

"Ik vind het gaaf om deel uit te kunnen maken van grote projecten."

"Ik kan verbinding brengen, omdat ik zowel controller-taken als financieel administratieve taken uitvoer."

Mijn ontwikkeling.

"Ik heb de wens om uiteindelijk controller te worden. Binnen Welkoop kan ik al mooie stappen zetten, maar ik wil en kan ook nog veel leren. Vorig jaar heb ik de opleiding Professional Controller via Welkoop gevolgd en afgerond. Sindsdien heb ik meer control taken gekregen. Mijn volgende doel is me verder ontwikkelen en de vervolgopleiding Qualified Controller behalen! Ik wil een volwaardig gesprekspartner worden van de managers waar ik mee spreek. Wat leeft er binnen de afdeling? Waar komen de kosten vandaan? Ik wil er nog meer gevoel bij krijgen."

"Ons team is heel informeel. Dit voel je binnen heel Welkoop. Je kan bij iedereen naar binnen lopen en gewoon lekker jezelf zijn.
Weten wat er bij elkaar speelt en persoonlijke vragen stellen. Dat vind ik belangrijk."


Danny.

Lees hier meer echte verhalen.

Verhalen
IT
Finance & Control

Rob Kuster - Kwaliteit bij Welkoop

Kwaliteit bij Welkoop betekent onderscheidend vermogen. Wij leggen de lat hoog. Als wij alle normen naleven, levert dit een hoog kwaliteitsproduct richting de klant en maken we onze klantbelofte ‘Welkoop, weet wat te doen’ mede waar.

Verhalen
IT

Pim Segers - Product Owner BI

Welkoop is volop in ontwikkeling en dat geldt ook voor onze Business Intelligence afdeling. Door slimmer met onze data om te gaan kunnen we proactiever beslissingen nemen, anticiperen op toekomstontwikkelingen en nog relevanter zijn voor onze klanten. Zo weten we altijd wat te doen.

Verhalen
IT

Laurens Kozijn - Applicatiebeheerder

Het is een veelzijdige functie waar ontzettend veel uitdaging ligt. Ik heb de flinke groeifase van Welkoop mogen ervaren. Het toekomstbestendig maken van de organisatie proef je overal in terug. Bijvoorbeeld de omnichannel strategie. Daar hebben we meerdere projecten voor lopen binnen onze afdeling.

Verhalen
IT

Tim Holweg - Manager IT

Bij ons krijg je de ruimte om écht mee te denken in onze processen. Alleen als team kunnen wij blijven innoveren en onszelf in onze kracht zetten. Samen met partners versterken we onze dienstverlening.

Verhalen
IT

Chris Stocks - Skilled Helpdeskmedewerker

Wat ik uniek vind aan Welkoop is 100% de verantwoordelijkheid die ik krijg. Als Skilled Helpdeskmedewerker mag ik taken uitvoeren die bij andere bedrijven onder verantwoordelijkheden van een Teamleider of Systeembeheerder vallen.