Welkoop is in 1899 gestart als agrarische coöperatie. Inmiddels zijn er ruim 160 winkels door het hele land, en helpen we alle doeners met kundig advies, een praktisch aanbod, handige services en inspiratie.

Merk & cultuur - Welkoop. Weet wat te doen.

We zijn er voor alle doeners. Voor iedereen die er blij van wordt om lekker buiten bezig te zijn. En te zorgen voor alles wat groeit en bloeit, het hele jaar door. Als doener vind je bij ons precies wat je zoekt: een praktisch aanbod en gedegen advies. Van iemand die er echt verstand van heeft. Het hele jaar door en bij elk weertype weet Welkoop wat er nú te doen is in de tuin. We weten hoe je goed voor dieren zorgt. En wat je daarvoor nodig hebt en hoe je dat aanpakt. Onze slogan sluit daar mooi op aan: Welkoop. Weet wat te doen.

Geschiedenis.

Ons eerste begin dateert van 1899. In dat jaar ontstond Het Centraal Bureau: de agrarische coöperatie om boeren te helpen bij de inkoop van meststoffen. Eerst in Rotterdam en al snel op meer locaties. De coöperatieve groothandels veranderden van agrarische winkels naar winkels voor een breder publiek. Steeds meer tuinliefhebbers, doe-het-zelvers en dierenvrienden weten de winkels te vinden.
Onze naam verandert in 1962 naar CEBECO en in 1970 gaan we over op Welkoop. In dat jaar opent ook ons eerste hoofdkantoor in Deventer. De jaren daarna werken we hard aan een ijzersterke formule. In het midden, oosten en noorden van het land veroveren we een stevige positie op het platteland. Ons aanbod breidt zich steeds verder uit met planten en zaden, tuingereedschap, diervoeding en werkkleding.
In 1997 gaan we samen verder met onze zuidelijke tegenhanger BoerenBond en worden we landelijk dé winkel met verstand van tuin & dier. Het hoofdkantoor verhuist in 2001 naar Ede en daar openen we ook een eigen distributiecentrum. Welkoop en BoerenBond gaan in 2014 afzonderlijk verder. In 2020 openen we ons nieuwe servicekantoor en distributiecentrum in Apeldoorn.

Welkoop door de jaren heen:
  • 1899 – Landbouwcoöperatie Het Centraal Bureau (later CEBECO)
  • 1970 – Eerste winkel met de naam Welkoop
  • 1990 – Welkoop wordt retailformule
  • 1997 – Welkoop en BoerenBond: twee formules met landelijke dekking
  • 1998 – Hoofdkantoor verhuist van Deventer naar Arnhem
  • 2001 – Verhuizing naar Ede
  • 2014 – Opsplitsing van Welkoop en BoerenBond
  • 2020 – Nieuw servicekantoor en distributiecentrum in Apeldoorn

Meld je aan voor onze Vacature Wekker.