Verkoopmedewerker Nunspeet

‘Ik werk al 45 jaar voor Welkoop en tot nu toe is geen dag hetzelfde!’

"Als kind zijnde woonde ik op een kleinschalige melkveehouderij. Het was te klein om echt toekomstbestendig te zijn. Daarnaast verbouwden we een klein beetje tarwe, rogge of knollen. Het was niet veel, maar was heel belangrijk voor de koeien om extra melk te produceren.


Het melken van de koeien vond ik fantastisch. Mijn ouders hadden als eerste in het dorp een melkmachine. Dat was zeker bijzonder. Het rooien van de gewassen vond ik veel minder leuk. Want in november of december was het steenkoud. Stonden we daar; op het land. Helaas zat er geen toekomst in de boerderij. Daarom ben ik een andere kant op gegaan en zo jaren geleden bij Welkoop terecht gekomen. In die tijd natuurlijk veel gesprekken gevoerd. Maar nergens voelde het zo goed als bij Welkoop."

‘Bij Welkoop zit ik echt op mijn plek.’

Zelf uitdaging zien in het werk.

“Voor mij ligt de uitdaging in het helpen van klanten. Daar begint het mee. Het moment dat je het eerste contact legt is belangrijk.

Vervolgens laat ik ze hun gang gaan, totdat ik zie dat ze vragen hebben of iets niet kunnen vinden. Dan begint het voor mij. Erop af stappen, vragen of ze hulp nodig hebben, goed luisteren, advies geven en het juiste product verkopen. Daar komen onze klanten voor: het menselijk aspect en het advies.”

Klanten moet je koesteren.

"Zonder klanten heeft een winkel geen bestaansrecht. Daarom moet je ze behouden. Eerlijkheid is daarvoor heel belangrijk. Je moet ze niet iets aansmeren wat ze niet nodig hebben. Dat merkt de klant direct. Als je dat combineert met een grapje en een grolletje, breek je direct het ijs. Je bouwt ook direct een band op met de klant. Op deze manier zorg ik ervoor dat ze weer terugkomen."
"Recht voor zijn raap zijn. Dat waarderen onze klanten."

Onze cultuurwaarden.

Samen winnen.

We doen het in de winkel echt met zijn allen. Wat ik leuk vind is mijn kennis overdragen aan de volgende generatie. Op die manier haalt iedereen het beste uit zichzelf. Dat geeft mij voldoening.

Elke dag beter.

De formule wordt vernieuwd en dat straalt heel veel rust uit. Daar word ik vrolijk van. Vroeger, toen veel handmatig moest, was echt niet alles beter. Nu heb je tijd voor andere dingen, zoals een goede presentatie.

Met plezier.

Plezier haal ik echt uit het contact met mensen en het werk op mijn eigen manier mogen doen. Ik ben blij als ik begaan kan zijn met mijn klanten, ze verder kan helpen en vervolgens tevreden naar huis gaan.  

Lente, zomer, herfst of winter.

"Elk seizoen heeft bij Welkoop wel iets moois. Zeker op het gebied van Tuin is er altijd wel iets te doen. Tegenwoordig ben ik meer een zomermens. Dat past bij mij, warmte uitstralen. Dat neemt niet weg dat ik ook heel erg kan genieten van de kerst. De mensen écht enthousiast maken over de producten, zodat zij een gezellige tijd tegemoet gaan."

“Kwaliteit is belangrijk. Dat geef ik onze klanten mee wanneer ze een aankoop doen."

Het echte dorpsgevoel.

“In mijn vrije tijd ben ik heel betrokken bij het dorp. Ik zit bij verenigingen of doe dingen voor de kerk. Veel mensen kennen mij daar dan van. Ik krijg regelmatig te horen: ‘Daar heb je Aart. Van de Welkoop.’ Ze kennen mijn achternaam niet, maar weten wél waar ik werk. Dat is natuurlijk heel bijzonder.


Daarnaast sta ik zelf ook middenin het dorp. Ik houd het nieuws bij, zodat ik weet wat er speelt. Zo zoek ik de verbinding met alle bewoners en klanten.

“Ik wil lekker buffelen in de winkel en met mensen in contact zijn. Administratie heeft niet mijn interesse.”

Toekomst van Welkoop.

"In de afgelopen 45 jaar zijn er zeker dingen verandert binnen Welkoop, maar ik vind dat de nieuwe formule heel goed is. De nieuwe formule straalt rust uit. Het is echt een gezellige winkel.

De inrichting is verbeterd en spreekt nu veel meer aan. Ook de klanten merken dit. Ze zien de route van de winkel beter, kunnen zelf een bakkie koffie pakken en lekker rondlopen."

“Welkoop laat je echt jezelf zijn. Dat feit in combinatie met een fijne werksfeer en een prettige team maakt het een fijne werkgever!”

Aart.

Lees hier meer echte verhalen.