Afdeling IT

Applicatiebeheerder

"Bij Welkoop staat kwaliteit in alles voorop. Dat vind ik mooi en past bij mij als persoon. Ik wil graag trots zijn op mijn werk en het bedrijf waar ik voor werk."

"Van kleins af aan vond ik het al leuk om door een Welkoop winkel te lopen. Gereedschappen, klompen, laarzenrekken. De specifieke Welkoop geur brengt altijd een mooie herinnering. Welkoop had ik dan ook al lang in gedachte als potentiële werkgever.

Na mijn opleiding Commerciële Economie begon ik mijn carrière als Accountmanager. Per toeval ben ik het vak van applicatiebeheer ingerold. Medio vorig jaar kreeg ik via de Vacature Wekker van Welkoop de melding dat Welkoop een Applicatiebeheerder zocht. Dat moest zo zijn!"

"Ik vertel altijd met trots dat ik bij Welkoop werk."

Systemen met elkaar laten praten.

“Als Applicatiebeheerder zorg ik er eigenlijk voor dat alle systemen die we binnen Welkoop gebruiken, met elkaar kunnen praten. Hierbij kun je denken aan het kassasysteem en het voorraadsysteem. Maar ook dat van de webwinkel, het financiële en operationele programma en bijvoorbeeld het product systeem. Elke applicatie is van een software leverancier. Ik ben de spil tussen de leverancier en Welkoop."

Altijd ruimte voor een lolletje.

"Ik zorg er samen met mijn collega's voor dat de systemen continu aan de wens voldoen van Welkoop. Zowel voor ons Servicekantoor, onze winkels als ons (E)-DC! Dat betekent dus veel contact met verschillende collega's en leveranciers. Een nauwe samenwerking in ons team is daarom ontzettend belangrijk. Ik zou die samenwerking omschrijven als eerlijk, hardwerkend en met plezier. We gaan er met z'n allen voor!"

Onze cultuurwaarden.

Samen winnen.

Ondanks de groei van Welkoop, blijft het menselijke aspect als een huis staan. Dit is niet alleen intern voelbaar, maar ook extern. Zo kreeg ik onlangs het compliment van een leverancier 'dat er bij Welkoop echt nog mensen werken'.

Elke dag beter.

De ontwikkeling binnen Welkoop gaat hard en dat vind ik het allerleukste. Grote projecten volgen elkaar in hoog tempo op. Als je ziet hoe snel we ontwikkelen en waar we vandaan komen, dan is het mooi om daar een bijdrage aan te leveren. 

Met plezier.

Dit merk je overal. Op ons Servicekantoor maar ook als je weer eens terug bent in de winkels, bijvoorbeeld tijdens de VIP-koopavonden. Dan werken alle medewerkers van het Servicekantoor een avond mee in de winkels. Het maakt niet uit in welke winkel je dan bent, de Welkoop cultuur is voelbaar. 

Flinke groei en daardoor flinke projecten.

"Het bevalt me hier super goed. Het is een veelzijdige functie waar ontzettend veel uitdaging ligt. Ik heb de flinke groeifase van Welkoop mogen ervaren. Het toekomstbestendig maken van de organisatie proef je overal in terug. Bijvoorbeeld de omnichannel strategie. Daar hebben we meerdere projecten voor lopen binnen onze afdeling.

Een van de projecten waar ik me het meest mee bezig houd is het integratieproject. Dit gaat eigenlijk over de laag die tussen alle applicaties zit en ervoor zorgt dat alle applicaties met elkaar kunnen praten. Dit is nodig omdat we steeds groter worden en steeds meer data krijgen. Dat moet allemaal verwerkt worden. Daarmee kan ik echt impact maken."

"Achter de schermen gebeurt veel projectmatig, ondertussen loopt de dagelijkse business door."

Geen dag is hetzelfde.

"Naast de projecten, ligt voor ons de prioriteit bij het runnen van de dagelijkse operatie. We moeten er voor zorgen dat een aantal kritieke businessprocessen altijd blijven lopen. We starten met een dagstart. Dan steken we de koppen even bij elkaar en kijken we wat er op dat moment het belangrijkste is. We werken met een programma waar iedereen vragen of verzoeken in kan schieten. Een voorbeeld hiervan is of een order wel goed doorgekomen is in een systeem.  

De dagen kunnen erg hectisch zijn. Dat vind ik juist leuk. Dat hectische komt ook door onze groei en veel werk dat tegelijkertijd speelt. Soms heb je iets moois gepland, maar dan gooien we dat toch om omdat er iets in de operatie gebeurd wat prioriteit heeft. Je moet dus wel flexibel zijn. Onder aan de streep vinden we altijd een manier om  alles af te hebben."

"Je weet 's ochtends niet wat je die dag tegenkomt. Dat maakt het werk super leuk."

Mijn persoonlijke
stempel.

"Ik wil me graag verder ontwikkelen als Applicatiebeheerder. Mijn commerciële ervaring zorgt er voor dat ik veel kennis heb van bedrijfsprocessen. Ik ken de commerciële kant. Dat is handig!

Maar ik heb natuurlijk geen vooropleiding op IT-gebied. Dus vooral op technisch gebied wil ik nog meer leren. Hier krijg ik alle ruimte voor. "

We zijn steeds bezig met de afdeling om alles naar een hoger niveau te tillen. Dit zorgt voor veelzijdigheid. En veelzijdigheid zorgt voor plezier!

Bij Welkoop pakken we alles direct aan.

''We hebben altijd cursussen en trainingen. Zo hebben we binnenkort weer een Hackaton. Dan gaan we samen met leveranciers en een aantal technische mensen van hun kant, als het ware oplossingen zoeken voor bepaalde applicaties die er liggen. Dus brainstormen en direct implementeren!''

"Hackatons zorgen echt voor verbeterslagen en het is hartstikke leuk."

"We hebben echt een fijn team. We blijven onszelf en elkaar continu prikkelen. Er is ook tijd voor ontspanning. Zo hebben we vorige week nog een bbq gehad en doen we met regelmaat wat leuks samen. "


Laurens.

Lees hier meer echte verhalen.

Verhalen
IT
Finance & Control

Rob Kuster - Kwaliteit bij Welkoop

Kwaliteit bij Welkoop betekent onderscheidend vermogen. Wij leggen de lat hoog. Als wij alle normen naleven, levert dit een hoog kwaliteitsproduct richting de klant en maken we onze klantbelofte ‘Welkoop, weet wat te doen’ mede waar.

Verhalen
IT

Pim Segers - Product Owner BI

Welkoop is volop in ontwikkeling en dat geldt ook voor onze Business Intelligence afdeling. Door slimmer met onze data om te gaan kunnen we proactiever beslissingen nemen, anticiperen op toekomstontwikkelingen en nog relevanter zijn voor onze klanten. Zo weten we altijd wat te doen.

Verhalen
IT

Laurens Kozijn - Applicatiebeheerder

Het is een veelzijdige functie waar ontzettend veel uitdaging ligt. Ik heb de flinke groeifase van Welkoop mogen ervaren. Het toekomstbestendig maken van de organisatie proef je overal in terug. Bijvoorbeeld de omnichannel strategie. Daar hebben we meerdere projecten voor lopen binnen onze afdeling.

Verhalen
IT

Tim Holweg - Manager IT

Bij ons krijg je de ruimte om écht mee te denken in onze processen. Alleen als team kunnen wij blijven innoveren en onszelf in onze kracht zetten. Samen met partners versterken we onze dienstverlening.

Verhalen
IT

Chris Stocks - Skilled Helpdeskmedewerker

Wat ik uniek vind aan Welkoop is 100% de verantwoordelijkheid die ik krijg. Als Skilled Helpdeskmedewerker mag ik taken uitvoeren die bij andere bedrijven onder verantwoordelijkheden van een Teamleider of Systeembeheerder vallen.